Välkommen till digital pjäs med Östra Teatern – om arbetslivet för personer med NPF!

Attention Globen med omnejd anordnar tillsammans med Östra Teatern Pjäsen Churchill var inte heller klok! Om arbetslivet för personer med funktionsnedsättningar.

Arbetslösheten bland funktionsnedsatta människor ökar dramatiskt och är nu uppe i över 50 procent. I pjäsen får vi följa tre unga människors kamp för att ta sig in i arbetslivet: Anton med en lindrig utvecklingsstörning, Hanna med adhd och Jonas med Aspergers syndrom.
De möter en arbetsmiljö där rekryteringssajter och bemanningsfirmor har tagit över och där slimmade strukturer och krav på effektivitet stänger dem ute. Hanna bränner ständigt ut sig. Jonas klarar inte att vara i grupp. Men vad händer när Anton äntligen får ett jobb? Hela arbetsplatsen utvecklas!

Manus Gunilla Boëthius
Regi Stephen Rappaport
Östra Teaterns ensemble Maria Lindström, Petter Billengren, Joakim Sikberg
Producent Ulrika Ragnar Borell

När? onsdag 4 maj
Tid? kl. 18.00 – 19.30
Hur? digitalt via Zoom/Vimeo
Föreställningen är ca 50 min och efter föreställningen kommer det finnas möjlighet att ställa frågor till de medverkande skådespelarna.
Anmälan? mejla till anmalan@globen.attention.se senast 3 maj.
Föreställningen är endast för våra medlemmar i Attention Globen med omnejd.

BAKGRUND
Sedan 2003 har Östra Teatern från Stockholm producerat pjäser om hur det kan vara att leva med, eller vara anhörig till någon med en funktionsnedsättning. Manusen är baserade på intervjuer och är skrivna av dramatikern Gunilla Boëthius, själv mamma till en vuxen son med en diagnos inom AST. Östra Teatern ger offentliga föreställningar samt medverkar på konferenser, utbildningsdagar och mässor över hela Norden.
Läs gärna mer på Östra Teaterns hemsida där det finns kortfilmer om pjäserna, artiklar, radiointervjuer m.m. Scrolla ner och se kortfilmen Action now! om Östra Teaterns verksamhet.
www.ostrateatern.se

Välkomna!

Churchill var inte heller klok!