När en person har stort behov av omsorg påverkas familj och anhöriga på olika sätt. Att hjälpa och stödja en familjemedlem är ofta meningsfullt och självklart för många, men det kan också vara svårt och kännas ensamt. Det är lätt att glömma bort sig själv när man hjälper någon i en svår situation. Det är viktigt att du som anhörig också får stöd och egen tid för att orka och för att själv må bra.

Stödet till anhöriga kan ges individuellt eller i grupp och kan bestå av:
*Råd och vägledning
*Stödjande samtal
*Anhöriggrupper

Är du förälder till barn under 18 år med funktionsnedsättning kan du även få stöd av en koordinator, ett praktiskt stöd under en begränsad period som syftar till att ni som familj ska få en fungerande situation.

Anhörigstöd finns i alla våra stadsdelar och vi har bjudit in anhörigkonsulenter samt koordinatorstöd för att berätta vad de kan erbjuda er för stöd som anhöriga. Kom och lyssna och ställ era frågor till Anna och Carina!

När tisdag 19 september kl 18.30-19.30
Var Farsta gård, Farstaängsvägen 22, 123 46 Farsta karta
Anmälan Mejla till anmalan@globen.attention.se senast 15 september

Välkomna!